آبگذاری کانال فومنات جهت آبرسانی در فصل کشاورزی جاری با حضور استاندار گیلان آغاز شد.
به گزارش نیمرخ/ «هادی حق شناس» استاندار گیلان در حاشیه آبگذاری کانال آب بر فومنات و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هم اکنون 796 میلیون متر مکعب آب در پشت سد سفیدرود ذخیره شده است، اظهار کرد: در سال گذشته میزان آب ذخیره شده در پشت سد سفیدرود در همین تاریخ 702 میلیون متر مکعب بود که این عدد در سال جاری اندکی بهبود یافته و بیشتر شده است اما در مقایسه با بلند مدت در این زمان حدود 25 درصد کمبود داریم که انتظار است کشاورزان عزیز با رعایت تقویم زراعی و رعایت الگوی مصرف و تا حد مقدور جلوگیری از هدر رفت آب ما را در جبران کاستی موجود ناشی از بارش ها یاری رسانند.
وی با اشاره به رهاسازی آب سد سفیدرود به منظور آبرسانی به اراضی شالیزاری آبخور این سد گفت: با تلاشهای صورت گرفته امسال تمامی تمهیدات اتخاذ شده و اکنون همه نهرها، کانالهای آبیاری و سر دهنه ها آماده آبرسانی به شالیزارهای کشاورزی هستند.
نماینده عالی دولت در گیلان خاطر نشان کرد: امسال با همدلی و همکاری برای تولید بیشتر محصول اهتمام داریم و امید است سال زراعی پر خیر و برکتی داشته باشیم.
«وحید خرّمی» رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای گیلان نیز در حاشیه آئین نمادین رهاسازی آب در کانال آب بر فومنات گفت: از 16 اردیبهشت ماه جاری آب به سمت منطقه مرکزی و شرق گیلان روان شده بود و از امروز که آب به سمت منطقه فومنات جریان یافته است به صورت پیوسته تا پایان اردیبهشت ماه جاری شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود آبرسانی خواهد نمود و پس از آن نوبت بندی بر اساس برنامه ریزی از پیش انجام شده اعمال و به کشاورزان محترم اطلاع رسانی خواهد شد.
مدیرعامل آب گیلان در پایان افزود: از کشاورزان محترم گیلان می خواهم تا از فرصت آبگذاری پیوسته انهار کشاورزی تا پایان اردیبهشت ماه جاری برای انجام و اتمام نشاء برنج مزارع خود استفاده نمایند و گام به گام با تقویم زراعی استان گیلان همراه باشند.
گفتنی است سد سفیدرود بزرگترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تأمین میکند.
این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.
همچنین براساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف است که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آببر کشاورزی استان شالیزارهای آن است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود