مدیر کل دفتر سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد میانگین غلظت نیترات در هندوانههای ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم بر کیلوگرم است.
به گزارش نیمرخ/ حسین اصغری، مدیر کل دفتر سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سختگیرانهترین استانداردهای جهانی باقیمانده نیترات در روسیه انجام میشود، تأکید کرد: محصولات کشاورزی ایران هم این استانداردها را رعایت میکنند و به همین دلیل روسیه یکی از اصلیترین مقاصد صادراتی سبزی و صیفی ایرانی از جمله هندوانه است.
وی با بیان اینکه حد مجاز باقیمانده نیترات در هندوانه در ایران و روسیه معادل ۶۰ میلیگرم در کیلوگرم است، افزود: بر اساس مطالعهای که موسسه تحقیقات خاک و آب کشور انجام داده، میانگین غلظت نیترات در هندوانههای تولیدی ایران کمتر از ۱۰ میلیگرم در کیلوگرم است. این نتیجه از نمونهبرداری ۴۳۳ نمونه هندوانه از استانهای اصلی تولید کننده این محصول به دست آمده است.
ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که در آن، فردی که با گذاشتن یک نمایشگر الکترونیکی روی هندوانه، به اصطلاح آزمایش انجام میداد، با تبلیغ برای هندوانه داغستان ادعا میکرد میزان نیترات در هندوانه ایرانی چندین برابر حد مجاز است.
بنا بر اعلام وزارت جهاد کشاورزی مدیر کل دفتر سبزیها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفت: معلوم نیست آن هندوانه ایرانی باشد، ضمن اینکه سنجش نیترات باید از قسمت خوراکی هندوانه صورت بگیرد و نه از پوست آن و علاوه بر این دستگاه مورد استفاده هم اصلا دقیق نیست.
گفتنی است در روزهای گذشته، ویدیویی از سلطان خامزایو معاون مجلس روسیه در حین بازدید از بازار میوه و ترهبار مسکو منتشر شده که هندوانه ایران را تست میکند که پنج برابر استاندارد نیترات دارد: «او خطاب به حاضران میگوید هیچوقت هندوانه ایرانی نخرید. اینها همشون مثل مینهای جنگی هستند که با تاخیر منفجر میشن. سرطان، همه بیماریها! اونها اینها رو میفروشند به خورد مردم میدن، اینها همهاش پر از نیتراته!» این ویدیو که در فضای مجازی سرطان زا شده را میبینید. برخی کاربران این پرسش را مطرح کردند که وقتی میوه صادراتی چنین وضعیتی دارد، میوههای داخل بازار ایران چه وضعیتی دارند؟!