توسعه-رشت-با-شهردارانِ-یک‌ساله-؟!<-span><-span><-p> " /> توسعه-رشت-با-شهردارانِ-یک‌ساله-؟!<-span><-span><-p> " />
کد خبر : 3270 تاریخ انتشار : ۱۸تیر ۱۴۰۱ ساعت 10:25

یادداشتی درخصوص اوضاع نامناسب مدیریت شهری و ناهماهنگی مزمن بین اعضای شورای شهر

توسعه رشت با شهردارانِ یک‌ساله ؟!


	توسعه رشت با شهردارانِ یک‌ساله ؟!

نیمرخ گیلان/ بابک محب پور

از سال 96 تا امروز مرکز استان گیلان، چهار شهردار و چند سرپرست شهرداری عوض کرد و تنها دلیل آن نیز به فقدان «تفکر شورایی» و احتمالاً تمایل رسیدن به اهداف شخصی و گروهی در میان همین چند عضو شورای شهر رشت است که به آنها اجازه نمی‌دهد که یک فرد مقتدر را انتخاب کنند و به مدت یک دوره چهارساله از انتخاب خود دفاع کنند.
این نکته که شورای شهر حق دارد شهردار جدید را انتخاب کند و بر کارش نظارت داشته باشد، تأکید قانون است اما این‌که اعضای شورای شهری بزرگ و فرهنگی با مردمانی فرهیخته چون مرکز استان گیلان نیز باید این اندازه اشراف به اخلاق داشته باشند و بدانند که از منظر افکار عمومی و موکلان خود، وظیفه و تکلیف دارند فردی را برگزینند که شایستگی تکیه زدن بر این جایگاه را داشته باشد اما گویا اعضای شورای شهر رشت ملاحظات دیگری را در نظر دارند که طی پنج سال اخیر هر سال عمر مدیریت شهرداران‌شان، به بیش از یک‌سال نرسید و در یک مقطع نیز آنقدر نزاع و جدال برای انتخاب شهردار در بین اعضا، طولانی شد که وزیر کشور دولت پیشین شورای شهر مرکز استان گیلان را به انحلال تهدید کرده بود.
حال و روز شورای شهر رشت در هفته‌های اخیر هم خوب نبوده و در حالی‌که عمر مدیریت شهردار جدید که با رأی اعضای دور ششم شورای شهر انتخاب شد، به یک‌سال نرسید، هر هفته سخن از عزل شهردار می‌زنند و شهروندان نیز در این میانه سردرگم هستند. 
روز پنجشنبه نیز برخی خبرگزاری‌ها نوشتند جلسه استیضاح شهردار رشت با غیبت چهار نفر از اعضای شورای شهر برای دومین بار لغو شد.
در پی اعلام خبری چندباره در هفته‌های اخیر مبنی بر این‌که اعضای شورای شهر تصمیم قطعی بر استیضاح «امیرحسین علوی» دارند، در آخرین جلسه شورا در عصر روز چهارشنبه هفته قبل، با غیبت چهار نفر از اعضای شورای شهر رشت همراه بود و جلسه استیضاح شهردار رشت برای دومین بار به حد نصاب نرسید و لغو شد.
علاوه بر آن جلسه‌ای روز  شنبه ۱۱ تیرماه  شورای شهر برای استیضاح شهردار برگزار شده بود که به دلایلی که خیلی برای افکار عمومی روشن نیست،  این جلسه هم لغو شد.
نکته‌ای که اعضای شورای شهر رشت از آن غافلند این است که آسیب و هزینه‌های بی‌ثباتی در مدیریت شهری،  به جیب شهروندان تحمیل می‌شود به این دلیل که بسیاری از طرح‌های عمرانی و پروژه‌های درحالِ ساخت، یا به حال خود رها  و یا مشمول تأخیر و حتی اسراف و تبذیر می‌شوند.
دومین نکته که اعضای شورای شهر پنجم از کنار آن گذشتند و اعضای دور ششم شورای شهر رشت نیز چنین قصدی دارند این است که شهروندان با مشاهده این ناهماهنگی و گاه ستیز، نسبت به مدیران شهری بدبین خواهند شد و این بدبینی با گذشت زمان، موجبات نارضایتی شهروندان و به هم خوردن پایه‌های انسجام اجتماعی و ترک خوردن  اعتماد عمومی را فراهم خواهد کرد.
بزرگان و نخبگان شهر رشت، مدیران و بازیگرانی چون «استاندار گیلان» و «فرماندار رشت» نباید از این نکته غافل شوند که عملکرد شورای شهر، بدون نظارت و رها شده نیست و آنان باید در مواردی که آسیب به اعتبار شهر می‌زند، به هر شکل و شیوه‌ای که صلاح می‌دانند، مداخله کنند.
در نهایت از دستگاه‌های نظارتی و قضایی توقع داریم ضمن پیگیری دقیق موضوع، برای افکار عمومی توضیح دهند که چرا به‌رغم  وجود نیروهای کارکشته، فنی و واجد صلاحیت در مرکز استان گیلان، اعضای شورا شهر نمی‌توانند شهرداری انتخاب کنند که خودشان بتوانند با فرد منتخب خود کار کنند و اگر اعضای شورا به دلیل ناتوانی از درک قانون و تعامل با افراد و نهادهای مختلف نیز نمی‌توانند به نخستین وظیفه قانونی خود که انتخاب شهردار است، عمل کنند، چر از ابتدا کاندیدا شدند ؟/ خبرشمال

نظر شما
تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید