«زری آذرپیرا» نویسنده و پژوهشگر آشپزی با اهدای کتاب «گیلان، بهشت خوراک ایران» به سرپرست اداره کل میراث فرهنگی گیلان، بر اهمیت معرفی و جهانیسازی ظرفیتهای بینظیر خوراک این خطه تأکید کرد.
به گزارش نیمرخ/ کتاب «گیلان، بهشت خوراک ایران» اثری دو زبانه (فارسی ـ انگلیسی) است که در سال ۱۴۰۳ توسط انتشارات خانه فرهنگ و هنر گویا منتشر شد.
این کتاب با گردآوری ۲۰۰ دستور پخت اصیل گیلانی علاوه بر معرفی تنوع غذایی استان، به جایگاه شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراک شناسی یونسکو میپردازد.
تنوع بینظیر خوراکهای ایرانی با سهم ویژه گیلان
« آذرپیرا» در حاشیه مراسم اهدای کتاب با اشاره به غنای فرهنگ غذایی ایران گفت: از میان بیش از ۲۵۰۰ نوع خوراک مستقل ثبت شده در کشور، سهم گیلان به تنهایی بیش از ۱۰ درصد است.
به گفته وی، این تنوع گیلان را به یکی از قطبهای اصلی خوراک ایرانی و ظرفیتی ممتاز برای ثبت جهانی تبدیل کرده است.
اهدای این کتاب به اداره کل میراث فرهنگی گیلان، علاوه بر معرفی غنای آشپزی این استان، امیدها را برای شناسایی بهتر، پاسداشت و جهانیسازی طعمهای گیلانی دوچندان کرده است؛ طعمهایی که میتوانند نماد فرهنگی و گردشگری ایران در عرصه بینالمللی باشند.