معاون علوم پزشکی گیلان برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان را گام مثبت جهت تضمین سلامت آیندهسازان کشور دانست و از همه خانوادهها خواست که انجام غربالگری کم کاری تیروئید را در روزهای سه تا پنج تولد فرزندشان با مراجعه به مراکز بهداشتی به طور حتم انجام دهند.
به گزارش نیمرخ به نقل از ایسنا، دکتر سید مهدی سلیمانی با اشاره به اهمیت غده تیروئید در بدن، اظهار کرد: برنامه غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان از مهر سال ۱۳۸۴ در سیستم سلامت کشور و از مرداد سال ۱۳۸۵ در استان گیلان به طور همزمان در روستاها و شهرها اجرا شد و به پوشش صد درصد رسیده است.
وی افزود: در صورت شناسایی بیماری کم کاری تیروئید، در تمامی بیماران شناسایی شده، درمان آغاز شده و بسترسازی مناسب برای غربالگری دیگر بیماریهای مهم و قابل غربالگری نیز فراهم شده است؛ به طوری که در حال حاضر در تمامی شهرستان ها، بیماریهای متابولیک ارثی هم در نوزادان غربالگری میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه از ابتدای برنامه تاکنون بیش از یک هزار بیمار در استان شناسایی و درمان شدهاند، گفت: از تمامی مردم استان میخواهیم که آگاهانه روزهای سه تا پنج تولد فرزندشان، جهت غربالگری به مراکز خدمات جامع سلامت و خانههای بهداشت مراجعه کنند تا همکاران سیستم بهداشت غربالگری مربوطه را انجام دهند.
سلیمانی با گرامیداشت روز جهانی تیروئید از تلاش همه کارکنان حوزههای بهداشت و درمان برای کنترل بیماری کم کاری تیروئید و درمان آن که دستاوردی مهم است تقدیر و تشکر کرد.