رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: هم اکنون ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان با رویکرد صادراتی زیر کشت ارقام اصلاح شده و تجاری بلوبری قرار دارد.
به گزارش نیمرخ/ «صالح محمدی» در اولین جشنواره ملی بلوبری که در بزرگترین مجتمع بلوبری گلخانهای گیلان در روستای شیلهسر بندرانزلی برگزار شد، اظهار کرد: این حرکت و سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی، مصداق بارز فرمایش مقام معظم رهبری در نامگذاری سال «سرمایهگذاری برای تولید» است.
وی با بیان اینکه براساس تاکیدات استاندار گیلان، جشنوارههای کشاورزی با تولیگری جهاد کشاورزی برگزار شود، افزود: در برگزاری این جشنوارهها علاوه بر مباحث آئینی و فرهنگی، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری پیشبینی شده است.
محمدی با اشاره به ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری با بلوبری، تصریح کرد: این میوه ارزشمند که بومی استان گیلان است، در جنگلهای هیرکانی وجود داشت و به آن سیاه گیله میگفتند.
وی افزود: در گذشته پدران ما با توجه به شناختی که از میوه این محصول داشتند به صورت دمکرده برای درمان بیماریها از جمله کنترل فشار خون، کنترل کلسترول و عفونتهای باکتریایی استفاده میکردند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه هرچند این میوه امروزه در ارتفاعات تالش وجود دارد، ولی در حال انقراض است، تاکید کرد: هم اکنون ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان با رویکرد صادراتی زیر کشت ارقام اصلاح شده و تجاری بلوبری قرار دارد.
محمدی گفت: بلوبری یکی از محصولاتی است که در فضای آزاد و گلخانهای میتواند محصول با ارزشی تولید کند که کشورهای مقصد صادرات آن، حوزه خلیج فارس و کشورهای (CIS) است.
