رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون ۱۰۰ هزار تن مرکبات معادل بیش از ۴۰ درصد از میزان پیش بینی شده از باغهای مرکبات استان برداشت شدهاست.
به گزارش نیمرخ/ صالح محمدی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پیشبینی میشود باغداران گیلان تا روزهای نخست بهمن حدود ۲۳۰ هزار تن انواع مرکبات به ارزش هشت هزار و ۵۰ میلیارد تومان برداشت کنند.
وی پرتقال، نارنگی، لیمو، نارنج و گریپ فروت از مهمترین انواع مرکبات گیلان است اضافه کرد: ۹۰ درصد از محصول مرکبات استان پرتقال است و بیشترین ارقام آن از نوع بومی (محلی)، خونی و تامسون میباشد.
محمدی با بیان اینکه گیلان با ۱۱ هزار و ۳۵۷ هکتار باغ مرکبات، رتبه پنجم تولید مرکبات کشور را به خود اختصاص دادهاست اضافه کرد: رودسر، املش و لنگرود بیشترین سهم را در تولید مرکبات استان دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار کرد: ۲ واحد فراوری مرکبات در رودسر با ظرفیت ۵۸ هزار تن فعال است.
گیلان ۲۶ هزار و ۶۵ باغدار مرکبات دارد، این استان دارای افزون بر ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان هستند.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
۳۰۰ هزار شالیکار در گیلان فعالیت دارند؛ به طور متوسط سالانه حدود یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک برنج در استان تولید میشود که حدود ۳۰ درصد از کل برنج تولیدی کشور است.