مدیر کل کمیته امداد گیلان از توزیع بیش از ۴۵۰۰ جعبه تخم نوغان بهصورت رایگان میان مددجویان این استان بهمنظور توسعه اشتغال پایدار و احیای صنعت نوغانداری خبر داد.
به گزارش نیمرخ/ «سید مجتبی جلالیپور» مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان از توزیع رایگان تخم نوغان میان مددجویان این استان خبر داد و گفت: در راستای تحقق شعار سال و با هدف ترغیب مددجویان به مشارکت در احیای صنعت نوغانداری و توانمندسازی اقتصادی آنان، ۴۵۴۶ جعبه تخم نوغان به ارزش ۵۲۰ میلیون تومان میان ۱۳۲۳ مددجوی داوطلب پرورش کرم ابریشم توزیع شده است.
وی افزود: از محل این تخم نوغانها، حدود ۱۱۰ تُن پیلهتر به ارزش ۵۵ میلیارد تومان تولید شده که از این میزان، ۶۵ تُن توسط شرکت ارزشآفرینان بنیاد حیات برای تسهیل در بازاریابی و فروش محصولات خریداری شده است.
مدیرکل کمیته امداد گیلان با تأکید بر اینکه این استان خاستگاه تولید ابریشم در کشور است، اجرای این طرح را با هدف ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، حمایت از صنعت نوغانداری و افزایش درآمد خانوادههای تحت پوشش دانست.
جلالیپور ادامه داد: برگزاری کلاسهای آموزشی، دورههای مهارتی، توسعه باغات توت با توزیع بیش از ۲۶ هزار اصله نهال اصلاحشده رایگان به ارزش ۵۳ میلیون تومان و خرید تضمینی و مستقیم محصولات از کشاورزان برای حذف واسطهها از دیگر اقدامات حمایتی کمیته امداد در این حوزه است.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات قرضالحسنه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای مددجویان فعال در پرورش کرم ابریشم از محل اعتبارات بانکی و صندوق اشتغال، تصریح کرد: زنجیره کامل تولید در حوزه ابریشم از خرید پیلهتر از مددجویان تا تولید نخ ابریشم و تحویل آن به فعالان با حمایت و نظارت کمیته امداد در استان ایجاد شده است.
مدیرکل کمیته امداد گیلان تأکید کرد: بسیاری از مددجویان استان توانایی کار و استعداد کافی دارند اما سرمایه لازم برای ایجاد اشتغال ندارند و کمیته امداد با پرداخت تسهیلات ارزان و ارائه خدمات مشاورهای، آنها را در مسیر خودکفایی و اشتغال پایدار قرار میدهد.
وی در پایان حمایت از توسعه مشاغل بومی و صنایع بومی گیلان را از اولویتهای کمیته امداد عنوان و اضافه کرد: طرحهای اشتغال مددجویان با نظارت ۲ تا ۵ ساله این نهاد جهت پایداری و جلوگیری از شکست طرحها حمایت میشود.
گفتنی است در سال گذشته نیز ۷۰ تُن پیله ابریشم به ارزش ۳۱ میلیارد تومان توسط مددجویان تحت حمایت کمیته امداد گیلان تولید شده است.