مدیر کل پست گیلان از تخصیص باجه مجازی به تولید کنندگان و فروشندگان محصول خبر داد و گفت: پست گیلان یک سکوی بومی خرید و فروش اینترنتی را ایجاد کرده و به زودی از سکوی دوم رونمایی خواهیم کرد.
به گزارش نیمرخ/ «محمد حسین هوشنگی» در گفت وگو با ایسنا پروژه ملی جی.نف را یکی از پروژه های مهم کشور و مورد تاکید دولت دانست و اظهار کرد: در نظام نشانی استاندارد، کلیه اماکن باید دارای یک آدرس مشخص و استاندارد باشند؛ به نحوی که تبادل اطلاعات و ارائه خدمات در نقطه مشخص برای همه افراد و دستگاه ها مهیا شود.
وی یکی از الزامات تحقق نظام نشانی استاندارد را نامگذاری معابر در شهرها و روستاها دانست و افزود: نباید معبر و خیابان فاقد نام داشته باشیم.
مدیر کل پست گیلان دومین الزام نظام نشانی استاندارد را نصب پلاک برای کلیه اماکن دانست و تصریح کرد: کلیه واحدها و ساختمان ها باید شماره نشانی داشته باشند؛ این موضوع در گذشته متداول بود، اما در چند دهه اخیر، با نامگذاری واحدها به جای شماره گذاری مواجه هستیم که با قواعد استاندارد و نظام بین المللی آدرس نویسی مغایرت دارد.
هوشنگی با تاکید بر لزوم تلاقی کد ملی با کد پستی افراد جهت ارائه خدمت در مکان مشخص، ادامه داد: کد ملی و کد پستی زبان مشترک کلیه دستگاههای خدمت دهنده برای ارائه خدمات برخط است.

وی نظام نشانی استاندارد را یک تحول بزرگ در نظام اداری دانست که زیرساخت دولت الکترونیک و هوشمندسازی دولت محسوب می شود و گفت: باید نظام نشانی استاندارد را به کد ملی متصل کنیم.
مدیر کل پست گیلان از شهرداری ها و دهیاری ها خواست به تکلیف قانونی خود در نامگذاری معابر و تخصیص پلاک اهتمام داشته باشند و افزود: گیلان دارای ۱۲۳ هزار معبر است که ۱۷ هزار معبر، نام ندارد.
وی با بیان اینکه اجرای جی.نف موجب به روزرسانی اطلاعات شهری و روستایی و حذف ممیزی و سرشماری می شود، خاطرنشان کرد: امکان تبادل اطلاعات به صورت برخط برای دستگاه ها فراهم خواهد شد.
هوشنگی در ادامه پست را یکی از زیرساخت های لازم برای اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک دانست و بیان کرد: سکوی تجارت الکترونیک پست تحت عنوان ای.بازار برای مبادله کالا و ارسال مرسولات راه اندازی شده که به بازارهای خرد شامل تولیدکنندگان صنایع دستی و محصولات کشاورزی و... کمک می کند.
وی از تخصیص باجه مجازی به تولیدکنندگان و فروشندگان محصول خبر داد و بیان کرد: پست گیلان یک سکوی بومی خرید و فروش اینترنتی را ایجاد کرده و به زودی از سکوی دوم رونمایی خواهیم کرد. ۱۸۰ فروشگاه فعال در بستر ای.بازار داریم که با پست استان همکاری می کنند. همچنین شاهد افزایش ۴.۵ برابری ارسال مراسلات از بازار الکترونیک هستیم.
مدیر کل پست گیلان با اشاره به ارسال ۲۵ میلیون مرسوله از استان به اقصی نقاط کشور طی سه سال گذشته، اضافه کرد: ۱۲ میلیون مرسوله به صورت بسته بوده که حاصل فروش مجازی در سکوهای داخلی و سایر پلتفرم هاست، یعنی گیلان قابلیت تجارت الکترونیک را دارد و لذا آماده ارائه سرویس حمل و نقل به باجه های ای.بازار هستیم.
هوشنگی از صمت و میراث فرهنگی و کمیته امداد و... خواست نسبت به شناسنامه دار کردن فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان خود در بستر ای.بازار و ای.نماد جهت دریافت خدمات رایگان سکوهای فروش پستی اقدام کنند و ادامه داد: کسب و کارهای خرد در کنار بازارچه های فصلی، به بازارچه های دائمی مجازی نیاز دارند.
وی با اشاره به سهم سه درصدی گیلان در ترافیک پستی کشور، عنوان کرد: گیلان یکی از هفت استان پرترافیک کشور بوده و اقتصاد دیجیتال فعالی دارد، اما نیازمند تقویت زیرساخت های فیزیکی هستیم.
مدیر کل پست گیلان از راه اندازی صندوق های هوشمند تحویل مرسولات پستی در رشت خبر داد و تاکید کرد: افرادی که امکان دریافت بسته و امانت پستی در محل را ندارند، می توانند محل دریافت را ادارات پست انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه مرکز تجزیه و مبادلات هوشمند پست گیلان در رشت راه اندازی خواهد شد، عنوان کرد: سال گذشته ۱۰ دستگاه خودروی پست و ۴۰ موزع را به شبکه توزیع اضافه کردیم تا توزیع موفق و به موقع را رقم بزنیم.